user_mobilelogo

Picardie

Ten noorden van Parijs ligt een regio die in voorgaande eeuwen erg geliefd was bij de Franse adel. Het is dan ook geen wonder dat je in Picardie talloze kastelen, abdijen en versterkte kerken vindt. In het oosten is het landschap soms vlak dan weer heuvelachtig. Er zijn plateaus en valleien met riviertjes. Moeras kom je er ook tegen en er zijn genoeg gebieden waar water een belangrijke rol speelt. 

Bij Chateau-Thierry in de streek Omois ligt een mooi gebied voor vissers met riviertjes zoals de Dolloir en Surmelin waar je prima op forel kunt vissen. Bij de stad Laon ligt het Parc de l'Ailette. Dit is een ca 450 ha groot gebied met een fors meer met strandjes, bos en heuvels, wandel- en mountainbikepaden. 

Voor een meer spectaculaire water ervaring moet je ten noorden van St-Quentin zijn. Daar ligt met 5670 meter de langste scheepvaarttunnel van Frankrijk. Sinds 1906 worden schepen in de tunnel van Riqueval met behulp van een 'toueur', een soort elektrisch aangedreven ketting tweemaal daags in konvooi doorheen gesleept. De tunnel zelf is veel eerder aangelegd op bevel van Napoleon.

Het bos van Saint-Gobin is met 9000 hectare een uitgelezen plek voor wandelaars en fietsers die hier op ontdekkingstocht kunnen gaan. Je ben hier ook in de buurt van Laon. Deze middeleeuwse stad werd gesticht op een heuvel en heeft meer dan 80 historische gebouwen waaronder een prachtige Kathedraal. Picardië is echt een vakantiegebied dat verrast. 

 Liefhebbers van strand en zee komen er volop aan hun trekken. Maar ook als je meer het binnenland in gaat is er genoeg te ontdekken. Vooral voor fietsers is het een mooie vakantiebestemming.Met de eigen auto ligt het maar op een paar uur van Nederland en is het ook een leuke bestemming voor een lang weekend of midweek. Er liggen een paar vakantieparken en je kunt er mooie vakantiehuizen huren. Verder vind je vooral aan de kust van Picardië prachtige campings.

 Bron: www.frankrijkvakantieland.nl

Atelier de la Charité

52ed0060cf9f7 huisje1Vanaf  € 285,- per week 
(incl. beddengoed)

Landouzy-la-ville, Picardie
Annemieke Wit
Geopend : 15 maart - 31 dectember 
Geschikt voor:  4 personen, 1 slaapkamer
Tuin, terras, omheind en is vrijstaand 
Spreektalen : Netherlands France United Kingdom Germany

Meer informatie over deze accommodatie

 


Atelier de la Charité - 2

adlc1Vanaf  € 475,- per week 
(incl. beddengoed)

Landouzy-la-ville, Picardie
Annemieke Wit
Geopend : 15 maart - 31 dectember 
Geschikt voor:  5 personen, 2 slaapkamers
Tuin, terras, omheind en is vrijstaand 
Spreektalen : Netherlands France United Kingdom Germany

Meer informatie over deze accommodatie

 

 

 

 

giweather joomla module