user_mobilelogo

Guarda

Guarda ligt in het oosten van Portugal op 1056 m hoogte en is daarmee de hoogste stad van Portugal. Het ligt dicht bij de grens met Spanje in de Beira-regio. Guarda heeft meer dan 30.000 inwoners en is de grootste stad in de regio.

Er is een internationaal treinstation in Guarda met verbindingen naar Pampilhosa en Vilar Formoso. Ook lopen de snelwegen A25 en A23 langs de stad.

Guarda is lang de sterkste vesting geweest in de strijd tegen Léon. Al in de tijd van de Romeinen beschermde de stad de in de omgeving wonende Lusitaniërs. In de 1e eeuw is het verval ingezet. Pas in de strijd tegen de Moren en de Castilianen zag Sancho I het belang van Guarda in. En werd er in 1199 een nederzetting gebouwd.

* De kathedraal Sé da Guarda is het bekendste historische gebouw van Guarda. De bouw duurde van 1390 tot het midden van de 16e eeuw, waardoor je Gothische en Manueline stijlen terugziet. Ook het interieur is erg bijzonder.
* Het dorpsmuseum bevindt zich in een oud paleis van de bisschop. Hier vind je archeologische vondsten en verschillende schilderijen.
* In de omgeving van Guarda ligt een interessante mountainbikeroute (Guarda - Seia). In totaal is de route bijna 84 km en kent moeilijke klimmen en leuke afdalingen.

 

Quinta das Cegonhas

Cegonhas4Vanaf  € 110,- per dag (incl. beddengoed)

6290-122 Gouvela 
Regio: Guarda
Contact: Rieke Mariën 
Geopend : 1 januari - 31 dectember
Geschikt voor:  6 personen, 3 slaapkamers
Tuin, terras en is vrijstaand 

Spreektalen : Netherlands Portugal United Kingdom Germany

Meer informatie over deze accommodatie

 giweather joomla module