user_mobilelogo

Catalonië

Catalonië is een autonome regio in het oosten van Spanje aan de Middellandse Zee. De hoofdstad is Barcelona, een van de grootste steden van het land. De hele regio telt 7,5 miljoen inwoners.

Catalonië heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en de Costa Dorada.

De regio kent drie officiële talen: het Catalaans, Spaans en Aranees. De regio heeft een sterk ontwikkelde eigen identiteit en het gebruik van de Catalaanse taal wordt door de deelstaatregering sterk gepromoot.

Catalonië is net als zoveel delen van Spanje overheerst door de Romeinen, Visigoten en Moren. De Catalaanse cultuur is pas in de middeleeuwen ontstaan onder het koninkrijk Aragón. Catalonië werd een belangrijke maritieme macht en door handel en strijd breidde het Rijk van Catalonië en Aragón zich verder uit over het Middellandse Zeegebied.

Toen in de 15e eeuw Castilië en Aragón zich verenigden behielden de Catalanen hun eigen wetten. Maar hun zelfstandigheid werd langzaamaan minder doordat ze een aantal oorlogen verloren en steeds meer macht in Madrid werd gecentraliseerd. Toch hebben ze veel van hun lokale cultuur behouden.

Catalonië heeft een divers klimaat. Aan de kust heerst een zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. Maximum zomertemperaturen liggen tussen 26-31 °C. Er staat vaak een verfrissende zeewind.

In het binnenland is het veel droger en heter in de zomer met temperaturen die oplopen tot 35 °C. De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 °C en mist in de valleien.

In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen.

Het aangename klimaat aan de kust en de koude winters in de bergen, op korte afstand van Barcelona, trekt veel zomer- en wintersporttoerisme. De neerslag in de Pyreneeën valt onregelmatig. Om uitdroging van de lager gelegen gebieden te voorkomen, zorgen stuwmeren voor regulering van de watervoorziening.

Can Banal

1CanBanalRuralVanaf  € 42,- per dag (excl. beddengoed)

17855 Montagut i Oix 
Regio: La Alta Garotxa
Contact: Aart Bruins 
Geopend : 1 april - 30 september 
Geschikt voor:  5 personen, 2 slaapkamers
Tuin, terras en is omheind 

Spreektalen : Spain Portugal Germany Sweden

Meer informatie over deze accommodatie


Can Lluis

CanLluis1Vanaf  € 500,- per week (incl. beddengoed)

17741 Cistella 
Regio: Costa Brava
Contact: Carien & Rinus 
Geopend : 1 januari - 31 december 
Geschikt voor:  5 personen, 2 slaapkamers
Tuin en terras 

Spreektalen : Netherlands Spain United Kingdom Germany France

Meer informatie over deze accommodatie

 


Mas Cal Rei

54f448501b5d2 mascalrei4Vanaf  € 90,- per dag (incl. beddengoed)

17530 Campdevanol
Regio: Costa Brava
Contact: Nùria 
Geopend : 1 januari - 31 december 
Geschikt voor:  6 personen, 3 slaapkamers
Tuin, terras en is vrijstaand

Spreektalen : France United Kingdom Spain

Meer informatie over deze accommodatie

 

 

giweather joomla module