user_mobilelogo

Bourgogne

Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad. Het is een topbestemming voor een heerlijke vakantie niet ver van Nederland!

De steden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard. Beaune is het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. Je kunt er niet omheen, vooral in november niet als het wereldberoemde wijnfeest wordt gehouden met de veiling van de wijnen van de Hospice de Beaune. In 1477 strekte het Bourgondische rijk zich uit tot Noord Nederland. Tegenwoordig is Bourgogne het gebied dat de meesten zich herinneren van hun vakantiereis naar het zuiden als ze over de Autoroute du Soleil richting Middellandse zee rijden.

Tussen Dijon en Beaune kun je vanaf de snelweg de wijngaarden van de Côte d'Or zien liggen met dorpjes met beroemde namen zoals Nuits-St Georges, Gevrey-Chambertin en Vosne - Romanée. De wijngaarden bij deze dorpen brengen fantastische rode wijnen voort en een rit tussen Dijon en Beaune over de N74 is zeker aan te bevelen. Vooral als je de moeite neemt om in de dorpjes eens te stoppen. 

De Bourgogne leent zich ook bijzonder goed voor een fietsvakantie. De paden langs de kanalen, de routes door wijngaarden en de Morvan zijn echt de moeite waard om op de fiets te ontdekken! Naast de talloze wijngaarden tref je er genoeg natuur en ruimte aan voor een heerlijke vakantie. In de Bourgogne zijn mooie vakantiehuizen en gites te huur! 

La Montgarnie

52ebaa6d955ae 2507 073555 2743 IHVanaf  € 425,- per week (incl. beddengoed)

71160 Gilly sur Loire 
Regio: Saône et Loire
Contact: Bert & Jacinta Loorbach 
Geopend : 15 juni - 1 september
Geschikt voor:  5 personen, 5 slaapkamers
Tuin, terras en vrijstaand 

Spreektalen : Netherlands France United Kingdom Germany Spain

Meer informatie over deze accommodatie
giweather joomla module